Bakkekroen åpnet i starten av desember 2022 i ny drakt.
Lohne & Lauritzsen har vært totalentreprenør på denne renoveringen, og har hatt et tett og godt samarbeid med Flott gjort som byggherre under hele prosessen. Vi er stolte av å ha levert nok et flott prosjekt som kan servere både de lokale og resten av Oslos befolkning.

Det meste er endret på Bakkekroen, men enkelte detaljer er tatt vare på. Under riving av den gamle innredningen og overflater, kom den gamle fiskebensparketten av eik til syne. Denne har blitt reparert der det var nødvendig, deretter har hele gulvet blitt slipt og behandlet.

Vi har åpnet opp himlingen, og lagt ny balansert ventilasjon på taket. På denne måten har ventilasjonen blitt så diskre som mulig, samtidig som vi beholdt den gode takhøyden i restauranten.

Veggene har blitt pusset med kalkpuss av Murpartneren. Kjøkken er levert av Berg og Dahl. Belysningen gjør mye av uttrykket i restauranten og setter stemningen en mørk vinterkveld. Denne er levert av Equilight og montert av Torshov Elektro.

Innredning er produsert, levert og montert av Solløs & Glad Møbelsnekkeri, og bidrar til helheten i restauranten. Blant annet den buede sofaen som får frem den ikoniske formen på Smedstadkryssets Bakkekroen.

Arkitekt på prosjektet har vært Mellbye Arkitektur Interiør.